Annons

Annons

Vilda tillbehör till osten

Ovanligt inspirerande ostbricketillbehör från skogen och trädgården.

Inlagda granskott, maskrosknoppar och små.... Kottar?

Inlagda granskott, maskrosknoppar och små…. kottar?

På Clarion Sign Hotel i Stockholm har man verkligen tänkt utanför den berömde boxen när man skapat ostbrickan. Utöver fina svenska ostar, och en ovanligt god liten ”limpa” av svartvinbärsgele och ätbara blommor, bjuds det på tre tillbehör från skogen och trädgårdens skafferi. Inlagda granskott, maskrosblommor och små kottar, som alla höjde smakupplevelsen.

Annons

Här är ett recept på inlagda granskott, lånat från Skogsägarklubben Sydved såklart.

Inlagda granskott

1 liter granskott
1 liter vatten
1 dl vitvinsvinäger
0,5 dl socker

Gör så här

  1. Plocka granskotten när de är späda och ljusgröna (går att frysa in)
  2. Blanda lagen och lägg sedan i granskotten.
  3. Sjud försiktigt i cirka 10 minuter.
  4. Förvara i glasburkar. Håller cirka 3 månader i kyl.

Bra miljötänk också att använda sånt som man annars slänger bort, till exempel maskrosor. Här hittar du recept på inlagda maskrosknoppar och andra ogräs!

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar