Annons

Annons

Varm brietårta med hjortronsylt

Friterad camembert med hjortronsylt är en klassiker. Här förnyar och förenklar vi med brie som värms i ugnen, med hjortronsylten inuti osten.

Varm Brietårta med Hjortronsylt

Varm Brietårta med Hjortronsylt

Den här våren är det som att jag inte kan få nog av smält ost… Och det verkar som att nära och kära håller med mig! Här kommer mitt absolut lättaste recept på brietårta som tar fem minuter att förbereda och som universellt älskas av alla. Eller så säger de bara det för att göra mig glad.

Annons

Oavsett vilket, här kommer receptet – och för en gångs skull kom jag faktiskt ihåg att ta bilder under processen också!

Varm brietårta med hjortronsylt (4-6 personer)

500 g Brie i form av tårta/hjul
1,5 dl Hjortronsylt

Till servering: Kex eller tunt skivat surdegsbröd

Gör så här:
1. Skär av ”locket på brietårtan” med en lång vass kniv. Några millimeter upp till en halv centimeter. Det är enklast om osten är kylskåskall.
2. Bre på hjortronsylten i ett jämnt lager och lägg tillbaka locket uppepå.
3. Värm i ugn 200 grader i tio minuter. Antingen på ugnssäkert serveringsfat eller smörpapper för senare flytt (kan vara trixigt om ost rinner över kanterna…)
4. Servera antingen genom att ta bort locket och doppa kex eller bröd direkt i smältosten som en slags fondue, eller genom att skära upp tårtbitar som på bilden.

Den här rätten också väldigt smidig att ta med sig när man går bort – bara ta med sylten vid sidan om i en liten burk.

Sprid ut hjortronsylt under locket på brietårtan.

Sprid ut hjortronsylt under locket på brietårtan.

 

Lägg tillbaka locket....

Lägg tillbaka locket….

 

Efter tio minuter i 200 grader är innehållet perfekt smält och blandar sig med sylten.

Efter tio minuter i 200 grader är innehållet perfekt smält och blandar sig med sylten.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar