Annons

Annons

Vackert hjälpmedel för ugnsbakad camembert

Vad är godare än ost? Smält ost såklart! Här är ett hjälpmedel från Frankrike, för att få till den perfekta camemberten i ugnen. Perfekt till förrätt, bara att ställa fram mitt på bordet med små brödskivor att doppa i.

Hemma hos goda vänner upptäckte jag något väldigt fint på kökshyllan som jag inte sett förut. En fransk så kallad ”cheese-baker”, gjord för att laga camembert i ugnen!


Komplett med en urgullig liten receptbok. Från sötare variationer med honung, hasselnötter och körsbär, till matigare recept med pesto och pinjenötter. Se ett exempel på recept nedan med karamelliserad rödlök, vitt vin, vitlök och rosmarin.

Annons


Nu är bara frågan, vad kan en liknande heta på svenska? Camembertbakare? Eller helt enkelt ostbakare?

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar