Annons

Annons

Semiflytande getost från Halv åtta hos mig

Recept på varm getost på Digestivekex med apelsin- och myntahonung. Förrätt eller efterätt - du väljer!

Semiflytande Getost - foto TV4

Semiflytande Getost – foto TV4

Är det någon som har följt veckans Halv åtta hos mig? En riktig klassiker tycker jag, alltid så roligt att få titta in i människors hem och kök runtom i landet, och dessutom ett program som både jag och min femåring tycker om.

Annons

Igår var det Johan i Göteborgs tur att imponera. Till efterätt valde han då att göra en varm getost serveras med digestivekex samt citrus- och myntahonung. Gästerna var inte helt övertygade – getost är ju inte för alla och eleganta drag queenen Gretchen höll nästan på att kräkas, medan Malin tyckte att det hade passat bättre som förrätt – men det tyckte hon för övrigt om varmrätten också.

Hur som helst, jag tyckte det såg både gott och lätt ut, så här kommer receptet!

Semiflytande Getost (4 personer)

200 g chèvre (4 skivor)
1 dl honung (gärna apelsinbloms- eller acaciahonung)
0,5 dl tunna strimlor av apelsin- och citronskal
1 knippe färsk mynta
4 digestivekex

Gör så här
1. Lägg upp osten på ett digestivekex och värm osten i ugn, 200 grader i 4-5 minuter.
2. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad – viktigt att detta ej börjar koka, ska bara värmas!
3. Skeda över honungsblandningen över. Servera varmt.

Recept från TV4 köket.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar