Annons

Annons

Norsk intervju med Brie, Myself and I om Burrataost

Beyonce släng dig i väggen - jag får också (lite) internationell medieuppmärksamhet!

Burrata

Burrata

Nej jag kanske inte riktigt är på Beyonces nivå, men nyligen fick jag faktiskt en intervjuförfrågan från det norska livsstilsmagasin KK, som jobbade på en artikel om Burrataost. Detta är ju en av mina favoritostar som jag bloggat om tidigare både från Sverige och Californien, så självklart ställde jag upp.

Annons

Bland annat fick jag frågan varför Burratan kallas ”Drottningen av ostar” och svarade såhär:

– Jag vet inte varför Burrata kallas The Queen of Cheese – det är ju egentligen MITT smeknamn! Men jag kan gissa att det är på grund av den rika, dekadenta, lyxiga smaken och konsistensen. Eller för att det är en väldigt krävande och otålig ost. Mozzarella kan vem som helst köpa var som helst. Burrata är svårare att få tag på och har extremt kort hållbarhetstid, därför måste man flyga in den från Italien och äta den direkt. Kanske det påminner om en krävande monark?”

Burrata är såklart väldigt populär i Italiensk matlagning, den smälter gudomligt på en lyxig pizza istället för mozzarella. Men egentligen tycker jag Burratan kommer bäst till sin rätt då den serveras färsk, till exempel på en sallad. Den passa särskilt bra med varma frukter, som persikor eller päron.

Läs hela intervjun med Brie, Myself and I om Burrata här.

Kjempegodt!

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar