Annons

Annons

Matbonanza och vinprovning på Brasserie Vau De Ville

En Stockholmstorsdag med guldkant och Nederburgs viner.

För en tid sedan var Brie Myself And I inbjuden till en mycket flott presslunch för Nederburgs räkning. En vinproducent med säte i Sydafrika. Andrea Freeborough, Nederburgs källarmästare, presenterade The Winemasters Riesling 2017 på Brasserie Vau De Ville i Stockholm.

Annons

Eftersom Rebecka själv befinner sig på andra sidan jordklotet så fick jag, Ellen Spångberg, äran att återigen gästblogga för Brie Myself And I, och dessutom få en riktig lyxlunch. Såhär tjusigt hade det dukats upp i lokalen.


Jag som vanligtvis äter byggarlunch vid kl. 11 var svimfärdigt hungrig när klockan slog 13 och det var dags att slå sig till bords. Blev lycklig som ett barn när första rätten var tonfisktartar – något av det bästa jag vet.

Kort därefter serverades nästa drömrätt, bläckfisk med en hollandaise som var bortom denna värld.

Till maten serverades olika årgångar Nederburg, och det var otroligt fint hur vinet lyfte maten och vice versa. Menyn var väl genomtänkt och vinet var fantastiskt gott. Mycket superlativ nu, men så får det vara ibland tänker jag.

Huvudrätten bestod av ankbröstfilé med pumpapuré och rödvinssås. Mina smaklökar slog dubbelvolter.

Under lunchens gång så berättade Andrea om de olika vinerna. Eftersom osten ännu en gång lös med sin frånvaro höll jag mina ögon och öron extra öppna. Som tur var så var Andrea ett proffs och tipsade särskilt om mögelost av alla dess slag till deras hyllade dessertvin Noble Late Harvest

… som vi självklart fick smaka av! Det var otroligt gott och längtar tills jag får avnjuta det tillsammans med en bit ost, kex och fikonmarmelad.

Dessutom fick vi även smaka på Nederburgs röda sortiment – ett lite tyngre vin som heter Nederburg The Motorcycle Marvel som jag personligen skulle para ihop med en vällagrad parmesan. Tror på en match made in heaven.

Men jag ska inte ljuga och säga att det här inte var ett magiskt avslut på lunchen, trots att den varken innehöll ost, kex eller marmelad. Friterad (!) vaniljglass med kaksmulor, kolasås och färska jordgubbar. Både jag och mina bordskamrater var alldeles lyriska över denna lilla dröm.

Summa summarum kanske den tjusigaste torsdagslunchen jag ätit. Tusen tack Nederburg för en tidig start på helgen och lyxen att få lära mig lite mer om livets två goda ting – mat och dryck.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar