Annons

Annons

Julig morotskaka med västerbottensost

Idag vill jag tipsa om ett helt ljuvligt och lite juligt recept på en ostig morotskaka som passar bra till glöggkalaset.

Morotskaka

Måste testa denna morotskaka med västerbottensost och vit chokladfrosting som jag hittat på Västerbottensosts hemsida.

Ingredienser (60 småbitar)

750 g grovt rivna morötter
6 stora ägg
6 dl strösocker
3 dl rapsolja
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk vaniljpulver
2 msk bakpulver
6 dl vetemjöl

Annons

Glasyr
400 g crème fraiche 34 %
200 g vit choklad
150 g riven västerbottensost®
Pumpakärnor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Lägg i morötterna och tillsätt oljan.
4. Blanda kanel, ingefära, vaniljpulver, bakpulver och vetemjöl separat och rör ned i den andra blandningen till en jämn smet.
4. Häll smeten i ett bleck, cirka 33 x 53 cm.
5. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter.

Glasyr
1. Smält den vita chokladen i vattenbad och smält sedan ner Västerbottensost i den varma chokladen. Låt svalna.
2. Blanda sedan chokladröran med crème fraiche och bred över den svala morotskakan.
3. Garnera med pumpakärnor och skär upp i små munsbitar.

Bon appetit mes amis!

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar