Annons

Annons

Julens goda ostar

När det gäller ostar till julen finns det egentligen bara två måsten säger Rebecka, och skyller på sin långresa för att tjuvstarta julbordet redan i november.

Ost och sill

I vanliga fall är jag inte den som har bråttom att börja fira jul, även om jag tycker om julen så brukar jag hålla mig till december i alla fall. Men i år gör jag ett undantag. Som jag nämnde i min presentation så kommer vi spendera hela vintern på varmare breddgrader. Det ska nästan bara bli härligt, men jag fick lite ont i magen när jag insåg att vi skulle spendera lillflickan Rios första julafton långt bort från min familj och släkt. Därför passade jag på att bjuda in nära och kära på en kombinerad hejdåmiddag och ”Lilla Julafton” häromhelgen. Det blev ett underbart knytkalas där gästerna bidrog med lax och sillar från Melanders, prinskorvar och leverpastej från Ingelsta Kalkon, hemlagad Janssons frestelse och hemrullade köttbullar. Fantastiskt gott!

Annons

När det gäller ostar till julen finns det egentligen bara två måsten tycker jag. En lagrad cheddar att ha till hårdbrödet och sillen, och en blåmögelost att mumsa ihop med pepparkakorna. Här plockade jag ihop ett par goda och opretentiösa klassiker ifrån Coop. En Cheddar lagrad 6 månader från Kvibille med ekologiskt fullkornsbröd från Kung Markatta, och till pepparkakorna en rejäl bit Danablu grädd.

Väldigt tacksam att alla ville komma och fira jul med oss och skämma bort kidsen med tidiga små julklappar som passar till planet. Tacksam också för all överbliven julmat! Vi behövde ju inte laga mat alls våra sista tre dagar i Sverige, vilket passade oss alldeles utmärkt eftersom vi hade fem månaders packning, husuthyrning, och diverse andra praktikaliteter att ta hand om. Och så är det ju så galet gott med julmat också!

God Jul önskar Rio 9 månader

God Jul önskar Rio 9 månader

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar