Annons

Annons

Borgholm – delikatess gjord på sommarmjölk från Öland

Borgholm logoJag tyckte ju det var lite synd att det knappt fanns någon ost alls på menyn när jag besökte i övrigt alldeles, alldeles underbara Mathias Dahlgren i mars. Nu är det tydligen ändring på det, när Arla lanserar nya lyxosten Unika By Castello Borgholm, vilken faller Mathias i smaken.

Annons

”Jag väljer alla våra råvaror med stor omsorg. När jag fick veta att Arla skapat en svensk ost av sådan kvalitet var valet därför självklart. Jag ser fram emot att ha denna välsmakande innovation på menyn,” säger Mathias Dahlgren.  

Borgholm är en grynpipig öländsk delikatess med en mjuk men spröd konsistens och rik, söt smak med inslag av karamelliserad hasselnöt och mogna päron. Den har en varm, gyllene färg och en elegant sötma som påminner om parmesan.

Förutom hos Mathias Dahlgren kommer Borgholm också serveras på Oaxen, F12, Långbro Wärdshus samt Metropol Palais. Om man har tur kan man också få provsmaka på Bocuse d’Or Europe, det vill säga Kock-EM, som hålls i Stockholm senare i veckan, där Arla är huvudsponsor.

Borgholm ystas på öländsk sommarmjölk, då mjölken är som fetast. Osten lagras sedan i Borgholms slottsruin, där ruinens kalkstensväggar ger ett bra klimat med varierande temperatur och luftfuktighet.

Borgholm ost

Läs också

1 kommentar

Annons

Annons

Laddar