Annons

Annons

Ugnsbakad brie med tranbär, pistagenötter och apelsinzest

Den här underbara skapelsen bjöds mina lyckliga påskgäster på. Jag hade ju flaggat för att någon form av ugnsbakad brie var i görningen tidigare på bloggen, och det blev precis lika gott som jag mindes det från min barndom. Färska tranbär hittade jag tyvärr inte så jag tog torkade och la i blöt, det gick lika bra det. Jag serverade med digestive-kex och tunna rostade skivor av surdegsbröd.

Annons

InstagramCapture_570b4850-2e34-4657-b710-b5338133edc5_jpg

Tvåhundra grader och femton minuter senare var min brie såhär härligt sprickfärdig. På med hemmakokad sylt på tranbär, lite socker och apelsin-zest. Drissla över lite honung och pistagenötter. Här är hela receptet.

InstagramCapture_826486d0-8a24-4483-be7f-9a7569f29dc1_jpg

Jamen ni ser ju. Smält ost är ju så galet gott. Lent, krämigt, alldeles underbart.

Knasigt att receptet bara skrev ”one wheel of brie” det finns ju i alla möjliga storlekar! Men jag tog en enkilos och det blev lite över när mina elva gäster hade tagit. Och tagit om.

 

 

Läs också

4 kommentarer

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar