Annons

Annons

Porter Cheddar – inte så farlig som han ser ut

Porter Cheddar - inte så farlig som han ser ut

Jag hade faktiskt ingen aning om vad som skulle vänta mig när jag öppnade denna brunvaxade, vakuumpackade och rätt fula kvartskilosklump. Det visade sig vara en betydligt mildare och vänare upplevelse än utsidan hade låtit påskina.

Annons

Porter Cheddar är en irländsk ost gjord på komjölk, som får sin mörka marmorering från porter öl, exempelvis Guinness. Om inte min kära make hade slängt förpackningen innan jag hann läsa innehållsförpackningen hade jag kanske till och med kunnat upplysa er om vilken slags öl det var i denna, men sådan tur hade jag inte (typiskt män, jämt ska de städa och plocka).

Trots att jag faktiskt bott i Dublin (jag var 19, jobbade som servitris, bodde hemifrån för första gången, gick upp tio kilo, lång historia) har jag aldrig riktigt fått in vanan att dricka Guinness, men denna ost överträffade ändå mina förväntningar. Tillräckligt spännande för att göra sig bra som exotiskt inslag på en ostbricka till finmiddagen, men tillräckligt mainstream för att funka på en frukostmacka morgonen efter. Och självklart passar den bra med öl.

Läs också

2 kommentarer

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar