Annons

Annons

Ost på Skansens fäbodvall

Vi har en underbar familjedag på Skansen och testar mesost på gammalt vis.

Vi firade sonens sjuårsdag på Skansen och fick en glad överraskning. På fäbodvallen kunde barnen prova på att kärna smör och koka mesost!

Både Rio och Ridley tyckte det var roligt att kärna smör på gammalt vis.

Annons

I denna vackra gamla ostform så formas vassle av get till mesost. Lägger till en sån på listan över ”saker att hålla utkik efter på loppis”.

Den rara fäbodkullan visar upp en färdig ost, hon har flera inslagna i tygdukar.

Här kokar vasslen över elden. Det blev rejält rökigt och ögonen började svida efter bara några minuter. Stor respekt för kvinnorna som sitter och arbetar med detta hela dagen.

Slutresultatet smakar väldigt sött och gott! Dessutom är mesost rikt på järn och vitamin B2.

På Skansen finns det såklart massa annat roligt att göra. Här står hela familjen inklusive min mamma och tittar på björnungarna som busade runt och brottades.

Radiobilarna var födelsedagsbarnets favorit.

Sockervadd! Något som mina barn inte är särskilt bortskämda med. Men fyller man år så gör man.

Summa summarum en rasande trevlig dag i solen. Stockholm är fantastiskt!

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar