Annons

Annons

Firar Ostens Dag med Falbygdens Ostar

Häromveckan var det som sagt Ostens Dag, och Falbygdens bjöd in till ostprovning på utvalda matbutiker. Jag åkte till Coop Forum Arninge i Täby, där jag hittade den trevliga tjejen Louise, som hade en del godsaker för mig att prova. Louise berättade att Ädelost Premium hade varit populärast under dagen, så självklart var jag tvungen att ta en sådan med mig hem. Gjord på fårost och roquefort-mögel, är den mycket smakrik med balanserad sälta. Vi tyckte den var lika god på ostbrickan som till en lyxigare frukost med pocherat ägg på surdegsbröd.

Annons

Andra ostar som också fick slinka ner i korgen var en fransk brie, en Manchego, en ”morfars” brännvinsost, en mjuk getost med honung och en väldigt trevlig extra stark prästost vid namn 1878 – en hyllning till det år då Falbygdens Ost grundades. Jag kan rekommendera den här osten till såväl ostbricka som på en lyxigare hårdbrödsmacka, med lång lagringstid som lockat fram djup smak och frasiga saltkristaller.

InstagramCapture_05ca6f99-479f-433b-be70-f2b430a558e8_jpg

InstagramCapture_2d60605e-7d00-4b2e-bf68-10c990f79ab0_jpg (1)

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar